Компот з малини з лимонною кислотою на зиму

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Ягоди малини ретельно оглядаємо. Навіть якщо малина садова, в ній можуть бути черв’яки. Позбавляємося від зіпсованих ягід. Видаляємо плодоніжки, якщо вони є. Висипаємо малину в миску з холодною водою і промиваємо ягоди.
  • Зсипаємо малину в друшляк. Ставимо його в раковину і залишаємо на кілька хвилин, щоб стекла зайва рідина.
  • Готуємо тару для майбутнього компоту. Банка повинна бути або на 2, або на 3 літри, щоб напій довше зберігався. Перевіряємо банку на тріщини і відколи. Якщо їх немає, очищаємо тару содою. Ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом (15-20 хвилин). Разом з банкою відправляємо на стерилізацію кришку.
  • У готову банку висипаємо просохлу малину так, щоб вона займала чверть тари. Засипаємо малину склянкою цукру. Якщо ви хочете, щоб компот був солодший, цукру можна додати більше.
  • Промиваємо м’яту під струменем холодної води. Викладаємо гілочки на паперовий рушник і злегка висушуємо ними м’яту. Додаємо в банку. Відправляємо слідом лимонну кислоту.
  • Тепер нам необхідно закип’ятити воду. Зробити це можна за допомогою каструлі і плити. Однак швидше закип’ятити воду в електрочайнику, якщо він є. Заливаємо окропом інгредієнти в банку до горлечка тари.
  • Закочуємо банки. Перевіряємо, чи не просочується напій через кришку. Для цього перевертаємо банку на бік. Потім ставимо її кришкою вниз і накриваємо пледом. Коли компот охолоне, зберігаємо закачування в прохолодному місці.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь