Малиновий компот з апельсином на зиму

компот з малини і апельсину на зиму

Приготувати компот можна з тих ягід, які є в городі. Це може бути суміш з малини, агрусу або смородини. Також ми звикли до традиційних компотів з вишні та полуниці. А що якщо надати напою тропічну нотку і додати в нього апельсин?

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Для початку ягоди необхідно перебрати, так як іноді трапляються гнилі або червиві. У глибоку ємність наливаємо воду і поміщаємо в неї малину. Промиваємо ягоди і акуратно зливаємо воду в раковину. Перекладаємо ягоди в суху миску.
  • Очищаємо банку для майбутнього компоту за допомогою соди. Попередньо перевіряємо ємність на наявність тріщин і інших пошкоджень. Чисту тару стерилізуємо. Викладаємо в банку малину.
  • Промиваємо апельсин і обтираємо його кухонним рушником. Нам необхідна тільки чверть плода. Відокремлюємо її від цілого апельсина і подрібнюємо на більш дрібні шматочки.
  • Висипаємо шматочки апельсина в банку. Наливаємо воду в електрочайник або каструлю. Доводимо до кипіння будь-яким з даних способів і заливаємо рідиною вміст банки. Накриваємо банку кришкою і даємо настоятися.
  • Настояну рідину зливаємо в каструлю так, щоб малина і шматочки апельсина залишилися в банці.
  • компот з малини і апельсину на зиму
    Ставимо каструлю з настоєм на плиту і включаємо техніку. Всипаємо в каструлю цукор. Варимо сироп, помішуючи цукор. Коли він розчиниться, вимикаємо плиту і заливаємо сироп в банку.
  • Закочуємо банку і перевертаємо її кришкою вниз. Укутуємо ковдрою і залишаємо напій для насичення і охолодження.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь