Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 1.5 ст.
- Лимон 1 шт.
- М’ята свіжа 5 гілочок
- Цукор-пісок 1 ст.
- Вода 2.5 л.
Кроки
- Ягоди смородини перебрати, промити, видалити плодоніжки.
- Збити смородину в блендері.
- Смородину помістити в каструлю. Туди ж додати листочки свіжої м’яти.
- Додати цукор за смаком. Якщо не любите занадто солодкі напої, то зменшіть кількість цукру приблизно вдвічі.
- Додати вичавлений сік лимона.
- Влити воду, поставити на вогонь і варити 5-7 хвилин з моменту закипання.
- Лимонад з чорної смородини з м’ятою готовий! Дати йому трохи настоятися. Остудивши. Потім процідити напій через сито або марлю і поставити приблизно на годину в холодильник.
Подавати домашній лимонад зі смородини можна з м’ятою, часточкою лимона і кубиками льоду.