Можливо, вам здасться, що це варення готувати дещо важче, ніж попереднє, але це не так – рецепт теж дуже і дуже простий. Але є кілька особливостей: в варення додається апельсин. Цитрусовий смак вигідно підкреслює природний смак агрусу, надаючи варенню ще більш яскравий аромат. А кислинка лимонної кислоти робить смак набагато цікавіше.
Якщо ви хочете варення солодше, можете додати цукор. Багато беруть його з розрахунку 1:1. Лимонну кислоту можна замінити на сік лимона, а загусник вибрати з будь-яким ароматом. Саме завдяки загуснику варення не доводиться варити занадто довго, при цьому воно виходить досить густим. У міру солодке, з нотками цитрусів, варення з агрусу за цим рецептом обов’язково доведеться вам до смаку.
- Агрус 1 кг.
- Цукор-пісок 700 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Загущувач варення 1 уп.
- Лимонна кислота ¼ ч. л.
- Вимийте і обсушити агрус. Перевірте на наявність сміття і поганих ягід. Видаліть хвостики і ніжки, щоб вони не псували консистенцію варення.
- Зніміть цедру з апельсина, потім розділіть його на часточки. З кожної з часточок зніміть білу плівку знову ж для однорідності складу.
- З’єднайте агрус з цедрою і частками апельсина в каструлі. Додайте лимонної кислоти.
- Занурювальним блендером пюріруйте агрус з апельсином і відправте каструлю на плиту.
- Постійно розмішуючи, доведіть майбутнє варення до кипіння. Насипте цукор і продовжите варити, постійно розмішуючи. Знову дочекайтеся, щоб варення закипіло.
- Додайте загущувач для варення, розмішайте. Дочекайтеся, щоб варення закипіло, не перестаючи перемішувати. Уварюйте ще 5 хвилинок.
- Розлийте варення по заздалегідь підготовленим баночках і закрийте кришками. Переверніть баночку догори дном, укутайте чимось теплим і дайте варення охолонути.