З білої черешні варення виходить унікальним. Його бурштиновий колір, схожий на мед, притягує погляд.
Аромат викликає бажання швидше спробувати ласощі, а смак – приведе в захват всіх гурманів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня біла 2 кг.
 - Цукор-пісок 2 кг.
 - Вода 220 мл.
 - Лимон 1 шт.
 
Кроки
- Ягоди використовуйте тільки зрілі і щільні. Перебравши. Ретельно помийте. Видаліть гілочки і кісточки.
 - Зважте ягоди. У рецепті вказано вагу черешні без кісточок.
 - Насипте 2 склянки цукру. Влийте воду. Поставте на середній вогонь. Варіть до закипання.
 - Засипте залишився цукровий пісок. Перемішавши. Варіть 20 хвилин.
 - Залиште на пару годин. Черешня повинна пустити сік.
 - Поставте на вогонь. Поваріть до повної готовності. Всю піну обов’язково прибирайте. Разом з нею на поверхню спливає все сміття, що залишилося.
 - Капніть на холодну тарілку варення. Остудивши. Проведіть по центру ложкою. Якщо маса не з’єдналася, то варення готове. Процес варіння займає близько 1,5 години.
 - Наріжте лимон на тонкі часточки. Надішліть в варення. Потоміть 10 хвилин.
 - Зніміть піну, що залишилася. Розкладіть в банки. Укупорьте. Якщо варення заготовлює на зиму, то ємності і кришки простерилизуйте.
 
Коли варення охолоне, ягоди набухнуть і вберуть в себе весь сироп.


