Навіть щільні красиві плоди можуть бути всередині зіпсовані хробаками. Якщо є сумніви в якості продукту, опустіть ягоди в підсолену воду з невеликою кількістю лимонної кислоти. Залиште на чверть години.
Всі шкідники спливуть на поверхню. Черешню промийте. На смаку виконана процедура не відіб’ється.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 600 гр.
 - Вишневий сік або сироп 50 мл.
 - Мигдаль солодкий 150 гр.
 - Черешня 1.5 кг.
 - Гвоздика 3 бутони
 
Кроки
- Цукор засипте в сотейник. Влийте вишневий сироп.
 - Ретельно перемішайте. Варіть на максимальному режимі конфорки. Постійно перемішуйте.
 - Як тільки цукор розчиниться, додайте черешню. Ягоди попередньо треба перебрати, промити і просушити.
 - У процесі варіння ягоди випустять сік, і обсяг сиропу збільшиться. Доведіть до кипіння. Зніміть пінку. Залиште на 3 години.
 - Викладіть мигдаль в миску. Залийте крутим окропом. Залиште на кілька хвилин.
 - Ядра розпарятся, і з них легко зніметься шкурка.
 - Поверніть варення назад на плиту. Скип’ятивши. Додайте гвоздику.
 - Засипте очищені ядра мигдалю. Варіть 4 хвилини.
 - У гарячому стані перелийте в банки. Закатати.
 

