Джем володіє приємною лимонною кислинкою, яка робить смак благородним. Більше цитруса, ніж зазначено в рецепті додавати не можна, інакше ласощі почнуть гірчити.
При дотриманні всіх рекомендацій, заготівля збереже смакові і поживні якості 3 роки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 800 гр.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Промийте ягоди. Просушивши. Вийміть кісточки.
- Засипте черешню цукром. Не перемішуйте. Залиште на 10 хвилин, щоб черешня пустила сік.
- Поставте на вогонь. Поваріть 20 хвилин.
- Подрібніть блендером, перетворивши ягоди в пюре.
- Шкірку лимона натріть на дрібній тертці. Розріжте м’якоть навпіл. Видавіть з однієї частини сік. Надішліть в варення.
- Варіть 10 хвилин. Довше готувати не можна, інакше джем втратить колір і потьмяніє.
- У промиті банки до центру налийте окріп. Прикрийте кришкою. Залиште на чверть години. За цей час ємності простерилізуються.
- Рідину злийте. Розлийте джем. Закатати.
- Переверніть на кришку. Щільно накрийте рушником. Залиште до повного охолодження.