Цвітну капусту заготовлену на зиму за запропонованим рецептом можна часто зустріти на столах грузинських господинь. Ніжна, соковита капуста виходить ідеально просоченою смачним маринадом і в той же час хрусткою. Рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть початківець кулінар. Обсяг продуктів розрахований на 3 л банки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лавровий лист 6 шт.
- Цвітна капуста 1.1 кг.
- Кріп 6 гілочок
- Морква 600 гр.
- Пекучий перець
- Для розсолу:
- Вода 1.5 л.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сіль 60 гр.
Кроки
- Підготуйте капусту: розділіть на суцвіття і промийте.
- Приготуйте розсіл. Для цього насипте в воду цукор і сіль. Гарненько перемішайте.
- Простерилізуйте банки.
- Моркву наріжте фігурним ножем. В цьому випадку заготовка буде виглядати красивіше. Шматки повинні бути по товщині приблизно 2 см.Якщо фігурного ножа немає, то можете використовувати звичайний.
- У цьому рецепті не треба попередньо бланшувати капуту. В цьому випадку овоч вийде приємно-хрустким.
- Викладіть в банки шарами морква, кріп і суцвіття капусти. Кріп використовуйте старий, разом з суцвіттями. Додайте перець. Його кількість використовуйте за смаком. Червоний більш сильний, зелений менш гострий.
- Залийте холодним розсолом овочі. Закрийте пластмасовими кришками. Якщо вдома жарко, то засолювання буде готове через 2 тижні. У прохолодному приміщенні до дегустації можна буде приступити через 3 тижні.