Щоб мариновані кабачки в банках вийшли максимально ніжними, приготуйте їх без використання оцту. За перевіреним домашнім рецептом заготівля буде стояти довго і збереже всі свої смакові якості.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Зелень за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода 2.5 ст.
Кроки
- Вимиваємо кабачки з використанням губки. На шкірці не повинно залишитися пилу та інших забруднень. Плодоніжки прибираємо.
- Нарізаємо овочі колами або півколами. Товщина повинна бути приблизно однаковою. Шкірку знімати не потрібно.
- Щільно укладаємо продукт із зеленню в чисту і заздалегідь простерилізовану банку. Заливаємо окропом і даємо настоятися близько 15 хвилин.
- Акуратно зливаємо гарячий розсіл в каструлю. Знову кип’ятимо його і повторюємо процедуру три рази. На третій раз розчиняємо в рідині цукор і сіль, додаємо горошини перцю.
- Доповнюємо заготовку лимонною кислотою (вона замінить оцет), закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Готово, Зберігайте частування в холодильнику або іншому холодному місці!