Один з цікавих варіантів заготовити хрусткі кабачки на зиму — з лимонною кислотою. Смачне частування обов’язково полюбиться всім вашим рідним. Подавайте його до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Спеції та Приправи за смаком
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода 2.5 ст.
Кроки
- Скляну банку гарненько промиваємо під водою і стерилізуємо будь-яким зручним способом.
- Миємо кабачки з губкою. На шкірці не повинно залишитися забруднень. Далі овоч ріжемо рівними по товщині колами або половинками.
- Щільно укладаємо кабачки в банку разом зі спеціями. Можна використовувати горошини перцю, кріп або петрушку. Заливаємо вміст окропом.
- Настоюємо заготовку 15 хвилин. Після розсіл зливаємо в каструлю. Кип’ятимо і знову виливаємо в банку. На третій раз рідину кип’ятимо з сіллю і цукром.
- В кінці всипаємо лимонну кислоту. Закриваємо банку кришкою, даємо їй повністю охолонути і відправляємо на зберігання в холодне місце.