Замаринувати гострі перці можна швидко і без стерилізації. Даний спосіб передбачає використання гарячого маринаду. Важливо додавати оцет в киплячий маринад вже в кінці варіння, щоб він не встиг випаруватися.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий 500-600 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Перець духмяний горошком 3 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Часник 1-2 зуб.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
Кроки
- Ретельно промиваємо перці, хвостики зрізаємо. Насіння залишаємо всередині перців.
- У чисті стерильні банки укладаємо підготовлені перці, заливаємо їх окропом. Ми залишаємо на п’ятнадцять хвилин.
- Після витримки перців в гарячій воді зливаємо її в каструлю, всипаємо до злитої воді сіль, цукор, горошини перцю, лаврове листя і зубки часнику без лушпиння. Ставимо маринад на плиту, доводимо до кипіння і варимо п’ять-сім хвилин. В самому кінці варіння вводимо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
- Киплячим маринадом заливаємо перці в банках, закриваємо герметично кришками. Перевертаємо тару догори дном і даємо їй в такому положенні охолонути. Прибираємо баночки на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!