Через м’ясорубку пропускається селера, кінза, петрушка, пекучий перець і часник. Потім все солиться, розкладається по банках і присипається зверху чорним меленим перцем. Аджика зберігається в холодильнику і використовується в якості приправи до м’яса або додається в супи, соуси і рагу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Селера 600 гр.
- Кінза 400 гр.
- Петрушка 200 гр.
- Перець стручковий пекучий зелений 400 гр.
- Часник 200 гр.
- Сіль велика 80-90 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Для початку перебираємо і очищаємо всю зелень. Замочуємо її в холодній воді на 10-15 хвилин, а потім ретельно промиваємо її під проточною водою. Розкладаємо її на рушник, щоб туди вбралася вся зайва волога.
- Далі очищаємо часник. У пекучого перцю видаляємо насіння з хвостиком. Найголовніше в роботі з перцем надіти рукавички, інакше можна отримати сухий опік.
- Тепер пропускаємо зелень, часник і перець через м’ясорубку. Можна також подрібнити все блендером.
- Додаємо сіль, чорний мелений перець і все ретельно перемішуємо. Банки, в яких буде зберігатися аджика, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним заготовку, щільно закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник.
- Подаємо зелену аджику до столу в якості приправи до м’ясних страв або ж використовуємо в приготуванні супів, соусів або рагу.
Приємного апетиту!