Як приготувати зелену абхазьку аджику в домашніх умовах?

Через м’ясорубку пропускається селера, кінза, петрушка, пекучий перець і часник. Потім все солиться, розкладається по банках і присипається зверху чорним меленим перцем. Аджика зберігається в холодильнику і використовується в якості приправи до м’яса або додається в супи, соуси і рагу.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
55 хвДрук
  • Для початку перебираємо і очищаємо всю зелень. Замочуємо її в холодній воді на 10-15 хвилин, а потім ретельно промиваємо її під проточною водою. Розкладаємо її на рушник, щоб туди вбралася вся зайва волога.
  • Далі очищаємо часник. У пекучого перцю видаляємо насіння з хвостиком. Найголовніше в роботі з перцем надіти рукавички, інакше можна отримати сухий опік.
  • Тепер пропускаємо зелень, часник і перець через м’ясорубку. Можна також подрібнити все блендером.
  • Додаємо сіль, чорний мелений перець і все ретельно перемішуємо. Банки, в яких буде зберігатися аджика, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним заготовку, щільно закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник.
  • Подаємо зелену аджику до столу в якості приправи до м’ясних страв або ж використовуємо в приготуванні супів, соусів або рагу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь