Закуска відмінно поєднується як з м’ясними, так і з рибними стравами. Якщо вам захочеться трохи урізноманітнити сирну начинку, додайте в неї зелень, часник або свіжий огірок – смак стане більш виразним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Кисломолочний сир 4% 120 гр.
- Часник 1 зуб.
- Кінза за смаком
- Сіль ½ ч. л.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Вимиваємо кабачок проточною водою. Обтираємо його рушником -звичайним кухонним або паперовим. Обрізаємо обидва кінці кабачка – там, де кріпиться «хвостик», і верхівку. Нарізаємо кабачок тонкими пластинами.
- Розігріваємо рослинну олію в сковороді: вливаємо її в ємність, рівномірно розподіляємо по дну, ставимо сковороду на включену плиту. Через пару хвилин викладаємо кабачки в олію і починаємо обсмажувати. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо скибочку лопаткою на іншу сторону і обсмажуємо до рум’яності.
- При необхідності викладайте обсмажені кабачки на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру. Паралельно займемося начинкою. У глибоку тарілку викладаємо сир і розминаємо його виделкою. Якщо ви хочете, щоб начинка була більш гладкою і пишною, розбийте сир блендером.
- Промиваємо листочки кінзи і нарізаємо їх якомога дрібніше. Зубок часнику видавлюємо через ковганку відразу в сир. Додаємо подрібнене листя кінзи. Солимо і перемішуємо масу.
- Викладаємо начинку тонким шаром поверх кабачків. Закручуємо рулетики і за бажанням скріплюємо зубочисткою. Тоді рулетики точно не розкрутяться.
Приємного апетиту!
И еще очень вкусно, если к творогу добавлять твердый сыр… потереть.