Варіння кукурудзи в мультиварці, за великим рахунком, нічим не відрізняється від варіння на плиті в каструлі, проте багато хто стверджує, що зернятка виходять соковитіше і смачніше за рахунок герметичності чаші. Крім того, якщо зварити кукурудзу прямо в качанах, не знімаючи листя, смак тільки виграє, а соковитість залишається максимальною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кукурудза солодка в качанах 3-4 шт.
- Вода 4 ст.
- Сіль за смаком
- Часник 1-2 зуб.
- Масло вершкове 3-4 ч. л.
Кроки
- Готуємо качани: акуратно зрізаємо листя так, щоб потім мати можливість після промивання надіти їх назад на кукурудзу. Знімаємо волоски. Промиваємо кукурудзу і листя, “повертаємо” листя назад на кукурудзу, обернувши її.
- Розміщуємо підготовлені качани в чашу мультиварки. Вливаємо воду. Стежимо, щоб вода повністю покрила кукурудзу. При необхідності качани можна злегка утрамбувати, а води додати більше (не більше допустимого максимуму, зазначеного на чаші). Часник очищаємо, ріжемо на частини і кладемо в чашу поверх кукурудзи. Закриваємо кришку, вибираємо режим для бобових, зернових або супу. Після закипання варимо кукурудзу двадцять-тридцять хвилин.
- Готову кукурудзу акуратно дістаємо з чаші і перекладаємо в тарілку.
- Присипаємо кукурудзу сіллю, змащуємо вершковим маслом. Додатково можна посипати чорним меленим перцем.
Приємного апетиту!