Якщо ви не знаєте, який десерт подати на новий 2022 рік, пропонуємо своїми руками приготувати в домашніх умовах торт-суфле з апельсинами і вершковим кремом. Рецепт з фото зовсім не складний, якщо виконувати покроково, всі інгредієнти доступні, а торт за смаком нагадує ніжне морозиво.
Інгредієнти
Порції: –+
- Інгредієнти для бісквіта:
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Масло вершкове 40 гр.
- Лимонної цедри 1 ч. л.
- Лимонного соку ½ ч. л.
- Розпушувач ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для вершкового суфле:
- Вершковий сир 500 гр.
- Вершки (20-22%) 400 мл.
- Апельсиновий джем 100 гр.
- Джем з чорної смородини 100 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Желатин 30 гр.
- Ванілін
Кроки
- Для бісквіта яйця ділимо на білки і жовтки. У чашу міксера відправляємо білки, всипаємо до них сіль і збиваємо до пишності.
- Потім додаємо цукрову пудру, лимонний сік і по одному вводимо жовтки.
- У добре збиті яйця в кілька прийомів додаємо змішане з розпушувачем борошно. Також в тісто додаємо цедру лимона і розтоплене, але не гаряче масло, акуратно все перемішуємо.
- Викладаємо тісто у форму і випікаємо бісквіт 25 хвилин при температурі 180°С.
- Для крему в склянку вливаємо 120 мл вершків, висипаємо желатин, розмішуємо і поки відставляємо в сторону.
- В цей час в чаші міксера збиваємо вершковий сир разом з цукровою пудрою і ваніліном.
- Як тільки маса добре зіб’ється, тонкою цівкою вводимо вершки, що залишилися і продовжуємо збивати до легкої пишності.
- Вершково-сирну масу ділимо на 3 рівні частини. В одну додаємо апельсиновий джем, в іншу – джем з чорної смородини і в третю – шматочки м’якоті апельсина. Все добре розмішуємо.
- На тарілку ставимо кільце, на дно кладемо корж. У масу з шматочками цитруса вливаємо третю частину розпущеного желатину, перемішуємо. Викладаємо поверх коржа, добре розрівнюємо і прибираємо в прохолодне місце на 30 хвилин.
- У масу з джемом з ягід також вливаємо третю частину желатину, перемішуємо. Виливаємо другим шаром, вирівнюємо і знову прибираємо в холод.
- Желатин, що залишився виливаємо в масу з апельсиновим джемом, розмішуємо і рівномірно розподіляємо по поверхні торта. Повертаємо торт в холодне місце до повного застигання на 5-6 годин.
- Після торт дістаємо, прибираємо кільце і прикрашаємо на свій розсуд, наприклад, часточками апельсина, ягідками чорної смородини, зірочками бадьяна, цукровими намистинами і гілочками м’яти.
Якщо немає вершкового сиру, його можна замінити звичайним сиром, але жирністю не менше 9%, також попередньо його потрібно пробити занурювальним блендером або пропустити через сито.