Не можу пройти повз рудих красунь, які наповнили прилавки магазинів і ринків. Завжди візьму одну або дві різних сортів. Знаю, що скоро цей корисний овоч зникне ще на рік, тому готую хачапурі з гарбузом щоранку на сніданок!
Обіцяю, після цієї страви гарбуз полюблять навіть діти. Це вам не пиріг і не каша! Хачапурі з гарбузом і сиром — відмінний початок навіть самого похмурого дня. Крім того, такий сніданок готується швидко і просто. Записуйте рецепт і пробуйте дуже смачне блюдо сьогодні ж!
- Гарбуз 300 гр.
 - Твердий сир 150 гр.
 - Кефір 150 мл.
 - Борошно пшеничне 150 гр.
 - Куряче яйце 2 шт.
 - Сіль 1 ч. л.
 - Розпушувач 1 ч. л.
 - Олія соняшникова 1 ст. л.
 - Масло вершкове за смаком
 
- Натріть гарбуз на крупній тертці, додайте кефір, яйця, сіль і перемішайте.
 - Всипте до гарбузової маси борошно з розпушувачем і знову добре перемішайте.
 - Натріть твердий сир на крупній тертці і додайте його до гарбузового тіста разом з соняшниковою олією. Гарненько перемішайте інгредієнти.
 - Розігрійте сковороду, змащену вершковим маслом. Викладіть частину тіста і обсмажуйте хачапурі по 2 хвилини з кожного боку під кришкою.
 
Хачапурі з гарбузом на сковороді — це не тільки смачний і корисний сніданок, але і ласий перекус. Іноді я подаю ці коржі до супу або до другої страви. Кожен раз вони заходять на ура — не залишається і крихти! А що ви готуєте з гарбуза?


