Пиріг з сиром і вареним згущеним молоком

Пиріг з сиром і вареним згущеним молоком

Польські сирники славляться на всю Європу. Ці ласощі місцеві господині готують настільки майстерно і різноманітно, що причепитися ні до чого. Особливо мені сподобався Королівський сирник, який ще називають торф’яним пирогом. Сміливо заявляю, що мій пиріг з сиром і вареним згущеним молоком виходить навіть смачніше.

А вся сіль у вареному згущеному молоці. Мені здалося, що вона здатна зробити блюдо ще цікавіше. Так і вийшло. Пиріг з сиром і вареним згущеним молоком за наступним рецептом готую часто, оскільки рідні встигли оцінити його смак. Та чому б і ні, адже інгредієнти бюджетні, випікається пиріг швидко … не випічка, а казка!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • У глибоку миску перелийте розтоплене вершкове масло. До нього додайте цукор і какао. Гарненько перемішайте інгредієнти віночком. Далі додайте в миску сметану. Знову перемішайте.
  • Додайте до рідкої маси борошно з розпушувачем. Тепер вимісити тісто вручну. Замотайте його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
  • Тим часом приготуйте начинку. У глибоку ємність пересипте сир, варене згущене молоко, крохмаль і ванільний цукор. Вбийте туди яйця. Збийте все занурювальним блендером.
  • Дістаньте тісто. Третина від нього відріжте, замотайте в плівку і поверніть в морозилку. Решта тісто викладіть у форму діаметром приблизно 20 см. розрівняйте, зробіть високі бортики.
  • На заготовку коржа вилийте сирну начинку. Поверх неї натріть на крупній тертці шматок тіста з морозилки. Готуйте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.

Готовність випічки, звичайно ж, перевіряю зубочисткою. Хоча насправді вона не повинна бути повністю сухою. Усередині пиріг з сиром і вареним згущеним молоком злегка вологий, тісто розсипчасте і ніжне. Ці ласощі відмінно підходить у вечірньому чаюванні. А якщо все з’їсти не встигли, ховайте його в холодильник на завтра. Готуйте із задоволенням!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь