Польські сирники славляться на всю Європу. Ці ласощі місцеві господині готують настільки майстерно і різноманітно, що причепитися ні до чого. Особливо мені сподобався Королівський сирник, який ще називають торф’яним пирогом. Сміливо заявляю, що мій пиріг з сиром і вареним згущеним молоком виходить навіть смачніше.
А вся сіль у вареному згущеному молоці. Мені здалося, що вона здатна зробити блюдо ще цікавіше. Так і вийшло. Пиріг з сиром і вареним згущеним молоком за наступним рецептом готую часто, оскільки рідні встигли оцінити його смак. Та чому б і ні, адже інгредієнти бюджетні, випікається пиріг швидко … не випічка, а казка!
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Какао 2 ст. л.
- Сметана 15% 50 гр.
- Борошно пшеничне 210 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Кисломолочний сир 5% 300 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Варене згущене молоко 5 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ч. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- У глибоку миску перелийте розтоплене вершкове масло. До нього додайте цукор і какао. Гарненько перемішайте інгредієнти віночком. Далі додайте в миску сметану. Знову перемішайте.
- Додайте до рідкої маси борошно з розпушувачем. Тепер вимісити тісто вручну. Замотайте його в харчову плівку і приберіть в холодильник на півгодини.
- Тим часом приготуйте начинку. У глибоку ємність пересипте сир, варене згущене молоко, крохмаль і ванільний цукор. Вбийте туди яйця. Збийте все занурювальним блендером.
- Дістаньте тісто. Третина від нього відріжте, замотайте в плівку і поверніть в морозилку. Решта тісто викладіть у форму діаметром приблизно 20 см. розрівняйте, зробіть високі бортики.
- На заготовку коржа вилийте сирну начинку. Поверх неї натріть на крупній тертці шматок тіста з морозилки. Готуйте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
Готовність випічки, звичайно ж, перевіряю зубочисткою. Хоча насправді вона не повинна бути повністю сухою. Усередині пиріг з сиром і вареним згущеним молоком злегка вологий, тісто розсипчасте і ніжне. Ці ласощі відмінно підходить у вечірньому чаюванні. А якщо все з’їсти не встигли, ховайте його в холодильник на завтра. Готуйте із задоволенням!