Не знаю, як ви, А я обожнюю ріпчасту цибулю. Додаю її майже в кожне блюдо (для слов’янської кухні це цілком природно). Але ось під час обідньої перерви в офісі їсти цибулю хочеться не завжди. Та й на сімейних застіллях деякі закуски з цим продуктом відлякують гостей. Тому особливо ціную салат з цибулею і яйцем, який не гострить і не залишає запаху.
Для того щоб навіть противники цибулин із задоволенням наминали цей салат за обидві щоки, провертаю один трюк. До нього часто вдаються в ресторанах, щоб підвищити попит на страви з пікантною добавкою! Після пари махінацій цибульні кільця стають соковитими, хрусткими і зовсім не пекучими.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Вода 200 мл.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Сметана 15% 50 гр.
- Перш за все відваріть яйця заздалегідь і остудіть в крижаній воді (так їх легше чистити). Зніміть шкаралупу і наріжте яйця великими кубиками.
- Лук наріжте кільцями, в крайньому випадку, якщо цибулини великі — півкільцями.
- Закип’ятіть воду і залийте цибулю окропом. Залиште так на 10 хвилин, потім злийте воду. Це і є той самий секрет! Цибуля віддасть всю гіркоту і левову частку гостроти, а також зайвий запах. При цьому вона не розм’якне остаточно.
- Поки цибуля настоюється, приготуйте для неї маринад: змішайте мед, оцет, сіль і гострий перець за смаком. Залиште цибулю в маринаді на 20 хвилин.
- Змішайте цибулю з яйцями і сметаною, прикрасьте зеленню за бажанням. Подавайте на стіл!
Можливо, багато хто пізнав цей рецепт ще з самого початку. Раніше можна було часто зустріти його назву – салат “Чіполліно”. Варіацій страви безліч, але основні інгредієнти завжди одні і ті ж. Також туди додають зелень, сметану замінюють майонезом або салатним йогуртом. Але я настійно не рекомендую віддавати перевагу зеленій цибулі, оскільки її замаринувати належним чином не вдасться.