Хорошим варіантом маринаду для шашлику є лимонно-цибульний маринад, особливо якщо будуть їсти діти. Фруктова кислота лимона добре розм’якшує м’ясні волокна, робить шашлик соковитим, м’яким і з особливим свіжим ароматом. Оцет в такий маринад додається, якщо м’ясо для шашлику більш жорстке, заморожене або з іншої частини туші, наприклад окосту. Розрахунок оцту: 1 ст. л. на 0,5 кг м’яса. Час маринування-не менше 12 годин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий окіст 3 кг.
- Цибуля ріпчаста 6 шт.
- Оцет столовий 9% 4 ст. л.
- Сіль 3 ч. л.
- Лимон 3 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Насамперед готуються всі продукти для шашлику. Свинина промивається під проточною водою і витирається насухо рушником. Чистяться цибулини і добре промиваються лимони.
- Підготовлене м’ясо нарізається шматочками однакового розміру. І поперек волокон, щоб рівномірно присмажилися і зберегли свою форму.
- Очищену цибулю нарізається тонкими півкільцями. Лимон разом з цедрою нарізається невеликими шматочками.
- У посуд для маринування шашлику нарізані продукти укладаються пошарово: м’ясо, цибуля, лимон, поки м’ясо не закінчиться. Лук з лимоном при цьому руками трохи перетираються. Кожен шар м’яса посипається сіллю з чорним перцем і в разі потреби (якщо Жорстке м’ясо) додається оцет. Розрахунок солі в середньому – 1 чайна ложка на 1 кг свинини.
- Потім шари інгредієнтів руками добре притискаються, щоб виділилося при цьому досить соку.
- Посуд з шашликом накривається кришкою і на ніч ставиться в холодне місце для маринування. Після закінчення цього часу можна приступати до смаження шашлику.
Смачного і вдалих страв!