Картопля ніколи не приїдається, і оригінальним варіантом з безлічі картопляних страв може бути у вас картопля-гармошка з беконом, запечена в духовці. Вона так іменується за цікаву нарізку бульб, а начинка може бути будь-яка. У цьому рецепті для начинки беремо копчений бекон і сир. Бекон просочує овоч своїм жиром і надає страві ефект готування на багатті. Ваше блюдо вийде дуже смачним і ситним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 500 гр.
- Бекон сирокопчений 200 гр.
- Сир “голландський” 200 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Продукти для страви готуємо згідно з вищевказаним рецептом і кількості потрібних вам порцій. Картоплю вибираємо велику, однакового розміру і з невеликим вмістом крохмалю, щоб зберегла форму при запіканні. Відразу включаємо, для розігріву духовку на 180°С. обрану картоплю ретельно промиваємо за допомогою щітки під проточною водою, адже очищати від шкірки не будемо.
- Кожну картоплину кладемо на дві палички або у велику ложку і гострим ножем надрізаємо не дощенту тонкими слайсами.
- Дуже тонко і відповідно розміру картоплин нарізаємо шматок сирокопченого бекону.
- Потім скибочки бекону укладаємо в картопляні розрізи.
- Форму для випічки застилаємо спеціальним папером або змащуємо маслом. Акуратно в форму укладаємо нафаршировану картопля-гармошку. Посипаємо картоплю сіллю з чорним перцем і на 50 хвилин ставимо в розігріту духовку.
- За 5 хвилин до закінчення часу готування блюдо посипаємо через середню тертку «голландським» сиром.
- Продовжуємо запікання до розплавлення сиру і рум’яного кольору картоплин.
Спечені картоплі-гармошки перекладаємо на порційні страви, декоруємо за особистим смаком і подаємо до столу. Приємного апетиту!