Картопля-гармошка з беконом в духовці

Картопля-гармошка з беконом в духовці

Картопля ніколи не приїдається, і оригінальним варіантом з безлічі картопляних страв може бути у вас картопля-гармошка з беконом, запечена в духовці. Вона так іменується за цікаву нарізку бульб, а начинка може бути будь-яка. У цьому рецепті для начинки беремо копчений бекон і сир. Бекон просочує овоч своїм жиром і надає страві ефект готування на багатті. Ваше блюдо вийде дуже смачним і ситним.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Продукти для страви готуємо згідно з вищевказаним рецептом і кількості потрібних вам порцій. Картоплю вибираємо велику, однакового розміру і з невеликим вмістом крохмалю, щоб зберегла форму при запіканні. Відразу включаємо, для розігріву духовку на 180°С. обрану картоплю ретельно промиваємо за допомогою щітки під проточною водою, адже очищати від шкірки не будемо.
  • Кожну картоплину кладемо на дві палички або у велику ложку і гострим ножем надрізаємо не дощенту тонкими слайсами.
  • Дуже тонко і відповідно розміру картоплин нарізаємо шматок сирокопченого бекону.
  • Потім скибочки бекону укладаємо в картопляні розрізи.
  • Форму для випічки застилаємо спеціальним папером або змащуємо маслом. Акуратно в форму укладаємо нафаршировану картопля-гармошку. Посипаємо картоплю сіллю з чорним перцем і на 50 хвилин ставимо в розігріту духовку.
  • За 5 хвилин до закінчення часу готування блюдо посипаємо через середню тертку «голландським» сиром.
  • Продовжуємо запікання до розплавлення сиру і рум’яного кольору картоплин.

Спечені картоплі-гармошки перекладаємо на порційні страви, декоруємо за особистим смаком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь