Хрусткі мариновані огірки з оцтом на зиму

мариновані огірки з оцтом на зиму

У цьому рецепті готуємо солодкі мариновані огірки з оцтом і на відміну від інших варіантів такої заготовки спецій, крім часнику, не додаємо. Маринад готуємо з достатньою кількістю оцту, що робить огірки по-справжньому маринованими, хрусткими і одночасно солодкими. Така заготовка добре зберігається навіть в квартирі. Робиться вона просто і швидко. Готуємо зі стерилізацією.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
50 хвДрук
  • Для цієї заготовки відразу готується маринад. У каструлю наливається чиста вода і в ній розчиняються всі інгредієнти для маринаду згідно пропорції рецепта і потрібного вам обсягу заготовки. Маринад доводиться до кипіння і залишається для охолодження до кімнатної температури.
  • Банки вимиваються і стерилізуються будь-яким способом. Кришки кип’ятяться. Заздалегідь замочені в холодній воді огірки ретельно промиваються і звільняються від кінчиків. У банки кладуться очищені зубки часнику. Потім в них компактно укладаються підготовлені огірки.
  • Огірки заливаються до самого верху охолодженим маринадом, прикриваються кришками. Потім банки стерилізуються у великій каструлі за правилами звичайної стерилізації консервацій протягом 10 хвилин від початку кипіння. Вірна ознака готовності огірків – зміна їх кольору.
  • Потім банки з солодкими маринованими огірками герметично закупорюються, ставляться на кришки і залишаються під теплим пледом до повного охолодження.

Смачних і вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь