Малина дуже корисна для організму людини. Вона має протизапальну властивість і зміцнює дією, містить вітаміни груп А, B і з, А також білки і пектини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 300 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
- Вода 2.8 л.
Кроки
- Для приготування компоту нам знадобиться 3-літрова банка. Перевіряємо її на наявність відколів і тріщин. Якщо таких немає, промиваємо банку теплою водою. Підбираємо для банки кришку і стерилізуємо її разом з банкою в духовій шафі.
- Ягоди малини перебираємо. Позбавляємося від гнилих і зіпсованих ягід. Промиваємо ягоди в теплій воді. Найзручніше це зробити за допомогою друшляка. Чисті ягоди залишаємо на час, щоб зайва рідина стекла.
- У чисту стерилізовану банку викладаємо малину. Висипаємо поверх ягід лимонну кислоту. Включаємо плиту. Вливаємо воду в каструлю і ставимо на конфорку.
- Всипаємо в воду цукор. Помішуємо його і чекаємо, поки сироп закипить. Варимо ще 3 хвилини.
- Гарячим сиропом заливаємо ягоди і лимонну кислоту в банку. Закочуємо тару кришкою. Банку з компотом необхідно охолонути. Перевертаємо банку кришкою вниз і накриваємо теплим пледом або ковдрою.
Смачного!