Вершковий суп із білих грибів

Вершковий суп із білих грибів

Сезон грибів відкрито! Ми з чоловіком, звичайно, не фанати «тихого полювання», але поласувати його результатами завжди раді. Купуємо грибочки на ринку у перевіреної жінки. Вже не перший рік вона збирає лісові гриби: лисички, грузді та маслюки. А при останній нашій зустрічі «мисливець» порадувати свою найвірнішу клієнтку дорогоцінним продуктом. Його, до речі, вона виростила сама. Відчуваю, цієї осені в моєму будинку буде на піку популярності суп з білих грибів.

Чоловік упевнений, маринувати білі гриби — це блюзнірство. І якщо хтось хоче зберегти на зиму осінній урожай, нехай краще висушити його на горищі. Я з чоловіком згодна повністю. Білі гриби нині зустрічаються не часто, тому пускати їх на банальні закрутки нерозумно. А ось приготувати розкішний вершковий супчик — чудова ідея.

Як приготувати суп із білих грибів

Пропоную приготувати чудову першу страву, яку не пропустить навіть примхлива дитина. Повірте, перед таким запахом встояти важко. З екзотичних інгредієнтів у цьому списку лише білі гриби та селера. Але погодьтеся, восени на ринку навіть їх можна вхопити за цілком прийнятною ціною. Зверніть увагу на спеції. У них і криється особливість даного супу.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
60 хвДрук
  • Перш за все підготуйте овочі. Селеру очистіть від тонкої шкірки і дрібно порубайте. Наріжте 2 стебла зеленого часнику, а білі гриби наріжте кубиками. Щоб зробити страву більш ситною, можете додати до неї 2–3 картоплини.
  • На сковороді розігрійте олію. У ній обсмажте до м’якості селеру і цибулю, нарізану дрібним кубиком. Якщо ви віддаєте перевагу класичній засмажці, в ту ж сковороду додайте ще натерту моркву.
  • До м’яких овочів на сковороді додайте зелений часник та гриби. Перемішайте. Приберіть засмажку з вогню через пару хвилин, вливши трохи бульйону і приправивши її чебрецем і шавлією.
  • Далі пересипте засмажку в киплячий на повільному вогні бульйон. Перемішайте. Варіть суп хвилин 20. Потім перелийте в каструлю із супом вершки. Посоліть блюдо. Готуйте ще 15 хвилин.
  • В останні 5 хвилин варіння додайте в каструлю локшину. Якщо готуєте суп із картоплею, кількість макаронних виробів можете зменшити. Коли страва буде готова, дайте їй постояти під кришкою ще хвилин 10.

Подавайте ніжний грибний суп до столу гарячим, посипавши кожну порцію ароматною свіжою зеленню і прикрасивши грінками. За рахунок спецій та вершків страва виходить на ресторанний рівень. Візьміть рецепт на замітку, якщо плануєте незабаром приймати гостей!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь