Бюджетна вечеря за 40 хвилин на вашому столі – це можливо. Варто лише взяти лаваш, начинку за настроєм та приготувати вершкову заливку. Вуаля – ситна страва готова! Спекти заливний пиріг з лаваша може навіть господиня-початківець. Адже це швидко і просто!
В якості начинки для цього пирога рекомендуємо взяти свинячий або свинячо-яловичий фарш, а також помідори, цибуля, зелень і твердий сир. Тоді готове блюдо вийде дуже соковитим. Вам точно сподобається!
Як приготувати заливний пиріг з лаваша
Щоб лаваш не пересушився в духовці, під час приготування варто використовувати сметану та вершки. Їх необхідно перемішати з яйцями та натертим сиром. В результаті у вас вийде чудова заливка для пирога, яка забезпечить його соковитість і неповторний ніжний смак.
- Лаваш 2 шт.
- Свинячий фарш 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Помідор 3 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Твердий сир 150 гр.
- Сметана 30% 140 гр.
- Вершки 100 мл.
- Кріп за смаком
- Куряче яйце 3 шт.
- Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Обсмажуємо овоч на розігрітій сковороді зі олією.
- Додаємо до цибулі свинячий фарш, сіль та чорний мелений перець. Обсмажуємо протягом 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Натираємо на великій тертці твердий сир. Ретельно миємо томати та кріп. Помідори нарізаємо невеликим кубиком, зелень – дрібно.
- Лаваші змащуємо невеликою кількістю сметани. Викладаємо на них обсмажений фарш та нарізані помідори, рівномірно їх розподіляючи.
- Посипаємо невеликою кількістю сиру та кропом. Повертаємо лаваші в два рулети.
- Форму для запікання змащуємо олією. Розрізаємо рулети за її розміром. Викладаємо їх у форму для запікання.
- З’єднуємо яйця з вершками і з сметаною, що залишилася, і натертим сиром. Добре перемішуємо. Отриманою сумішшю заливаємо рулети.
- Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Цей пиріг можна готувати як кожного дня, так і з особливого приводу. Незважаючи на бюджетні інгредієнти, таку апетитну та смачну страву не соромно подати гостям. Візьміть цей лінивий рецепт на замітку!