Чарівниця Ольга Матвій порадувала фанатів своїм новим рецептом. Нещодавно кулінарний блогер розповіла, як приготувати лінивий плов із куркою. Жодного казана і навіть плити! Готується плов у духовці за одну годину. Швидко, просто та смачно!
За словами Матвій, для цієї страви найкраще використовувати курячі ніжки. Адже вони виходять дуже пряними та рум’яними. Чим більше м’яса, тим краще. Тоді страва виходить у рази ароматнішою.
Як приготувати лінивий плов з куркою
Для того щоб плов вийшов соковитим, слід приготувати спеціальний бульйончик. Ним варто залити рис, і лише потім страву можна відправляти до духовки. Тільки пам’ятайте, що потрібно залишити два половники бульйону. Так як через 15 хвилин після початку приготування рис встигне вбрати в себе вологу, і необхідно буде дістати його з духовки, щоб знову підлити рідину.
- Рис білий 2 скл.
- Курячі гомілки 8 шт.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вода 650 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 4 зуб.
- Олія соняшникова за смаком
- Куркума за смаком
- Очистіть цибулю. Дрібно наріжте його. Обсмажте цибулю на розігрітій сковороді з олією до напівпрозорості.
- Очистіть моркву. Натріть її на великій тертці та відправте до цибулі. Злегка посоліть і добре все перемішайте. Смажте до напівготовності моркви.
- Курячі ніжки посоліть. Додайте куркуму.
- Добре промийте рис.
- У форму для запікання викладіть першим шаром обсмажені моркву та цибулю. Потім помістіть зверху рис, рівномірно розподіляючи його.
- У сковороду, де готувалися овочі, влийте воду. Посолити її. Додати чорний мелений перець. Добре перемішайте.
- Очистіть часник. Наріжте пластинками і викладіть їх на рис. Зверху помістіть курячі ніжки і влийте велику частину бульйону зі сковороди.
- Накрийте форму фольгою та відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім влийте бульйон, що залишився. Надішліть в духовку ще на 50 хвилин.
Приголомшливий плов готовий! Розсипчастий рис, соковите м’ясо і чудовий аромат приведуть вас у захват. Обов’язково спробуйте приготувати лінивий варіант цієї страви за рекомендаціями Матвій.