З усіх сучасних медійних кухарів стежу в соціальних мережах лише за одним: Євгеном Клопотенком. Він вирвався в люди одразу після перемоги у шоу «Майстер-шеф» і досі купається у променях слави. Адже Женечка талановитий не лише у кулінарній справі, він також майстерний шоумен. Останній його шедевр – оладки з яблук на кефірі. Начебто проста страва, але яка подача!
Справа в тому, що кожен рецепт, який Клопотенко публікує у себе на сторінці, він приурочує досягненням наших хлопців на лінії вогню. Наприклад, нещодавно ми публікували його легкий суп із мідіями. А сьогодні поділимося з вами рецептом найпростішої страви з яблук і кефіру.
Як приготувати оладки з яблук на кефірі
Цього року мене розчарував лише врожай яблук. Плоди вродили надто дрібними та кислими. Але навіть таким яблучкам я знайшла застосування. Натираю їх на великій тертці та втручаю в тісто. Готую такі оладки щочетверга і суботу. Ось така в нашому домі традиція!
- Борошно пшеничне 160 гр.
- Кефір 250 мл.
- Яблуко 3 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Олія соняшникова 150 мл.
- Родзинки 80 гр.
- Перш за все приготуйте тісто. У глибокій мисці змішайте борошно з розпушувачем, щіпкою солі та цукром. До цієї суміші додайте яйця, влийте 250 мл кефіру 2,5% жирності.
- Віночком перемішайте інгредієнти до консистенції густої сметани без грудочок. Кефіра може знадобитися трохи менше, тому не вливайте всю вказану кількість відразу.
- Яблука промийте, видаліть шкірку та серцевину. М’якуш натріть на великій тертці прямо в тісто. Перемішайте так, щоб фрукти рівномірно розподілилися на тісті.
- Готуйте оладки на розігрітій олії по 1 хвилині на кожну сторону. Потім перемістіть їх на паперові рушники, щоб ті вбрали зайвий жир.
- Ізюм заздалегідь залийте окропом, залиште хвилин на 15. Коли він набухне, злийте рідину. Готові оладки полийте згущеним молоком або цукровою глазур’ю, посипте родзинками. Подавайте страву до гарячого столу.
До речі, разом із родзинками можете залити окропом журавлину. А якщо ви замість гарячої води використовуєте підігріте спиртне, наприклад коньяк, страва заграє новими фарбами. Погодьтеся, ідея непогана. Пробуйте, а результатами поділіться в коментарях!