Італійські десерти вкрали серця ласунів по всьому світу. Такі популярні ласощі, як тірамісу та панна котта, полюбилися багатьом за свій неповторний ніжний смак. У ряд з цими десертами можна поставити і бомболоні з джемом — повітряні солоденькі пампушки.
Традиційно ці італійські пончики готують із заварним кремом. Але з джемом вони виходять не менш смачними, при тому, що з такою начинкою роботи стає набагато менше. Мінімум метушні з наповненням пампушок!
Як приготувати бомболони з джемом
Головна перевага італійських пончиків у тому, що на відміну від американських донатсів вони не обсмажуються у величезній кількості олії. Пишні бомболоні випікають у духовці лише за 20–25 хвилин.
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль ⅕ ч. л.
- Ванілін за смаком
- Дріжджі 4 гр.
- Вода 200 мл.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Варення за смаком
- Сливовий джем за смаком
- Цукрова пудра за смаком
- У глибокій ємності з’єднуємо пшеничне борошно з 2 яйцями, сухими дріжджами та цукром. Добре все перемішуємо.
- Вливаємо воду та олію. Додаємо сіль та ванілін. Замішуємо однорідне гладке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі.
- Присипаємо робочу поверхню і тісто борошном. Розкочуємо його в прямокутник товщиною 2 см. За допомогою спеціальної формочки або склянки вирізаємо круглі заготовки. Обрізання тіста скочуємо в кулю.
- Робимо в центрі кожної заготовки невелике заглиблення і викладаємо в нього 1 ч. л. джему. Змащуємо краї тіста водою, використовуючи кулінарний пензлик.
- Накриваємо джем незаповненими круглими заготовками. Притискаємо їх пальцями. Потім обрізаємо краї за допомогою склянки. Виконуємо ті ж дії із залишками тіста.
- Викладаємо майбутні бомболони на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником і залишаємо на 15 хвилин.
- Збиваємо яйця. Змащуємо ними заготовки. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
- Змащуємо бомболоні варенням. Обвалюємо їх у цукровій пудрі з усіх боків. Зверху викладаємо трохи джему для декору.
Для приготування італійських пампушок можна використовувати джем та варення, поєднання смаків яких вам до душі. А ви раніше чули про такий десерт, як бомболоні, чи для вас він став відкриттям?