Бомболоні з джемом: італійські пончики

Італійські десерти вкрали серця ласунів по всьому світу. Такі популярні ласощі, як тірамісу та панна котта, полюбилися багатьом за свій неповторний ніжний смак. У ряд з цими десертами можна поставити і бомболоні з джемом — повітряні солоденькі пампушки.

Традиційно ці італійські пончики готують із заварним кремом. Але з джемом вони виходять не менш смачними, при тому, що з такою начинкою роботи стає набагато менше. Мінімум метушні з наповненням пампушок!

Як приготувати бомболони з джемом

Головна перевага італійських пончиків у тому, що на відміну від американських донатсів вони не обсмажуються у величезній кількості олії. Пишні бомболоні випікають у духовці лише за 20–25 хвилин.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • У глибокій ємності з’єднуємо пшеничне борошно з 2 яйцями, сухими дріжджами та цукром. Добре все перемішуємо.
  • Вливаємо воду та олію. Додаємо сіль та ванілін. Замішуємо однорідне гладке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі.
  • Присипаємо робочу поверхню і тісто борошном. Розкочуємо його в прямокутник товщиною 2 см. За допомогою спеціальної формочки або склянки вирізаємо круглі заготовки. Обрізання тіста скочуємо в кулю.
  • Робимо в центрі кожної заготовки невелике заглиблення і викладаємо в нього 1 ч. л. джему. Змащуємо краї тіста водою, використовуючи кулінарний пензлик.
  • Накриваємо джем незаповненими круглими заготовками. Притискаємо їх пальцями. Потім обрізаємо краї за допомогою склянки. Виконуємо ті ж дії із залишками тіста.
  • Викладаємо майбутні бомболони на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником і залишаємо на 15 хвилин.
  • Збиваємо яйця. Змащуємо ними заготовки. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
  • Змащуємо бомболоні варенням. Обвалюємо їх у цукровій пудрі з усіх боків. Зверху викладаємо трохи джему для декору.

Для приготування італійських пампушок можна використовувати джем та варення, поєднання смаків яких вам до душі. А ви раніше чули про такий десерт, як бомболоні, чи для вас він став відкриттям?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь