Думаєте, що ж такого приготувати до чаю? Вишневий пиріг з ванільним кремом – чудовий вибір! Цей невагомий десерт з повітряним тістом і легкою ягідною кислинкою однозначно підкорить вас своїм смаком. Для приготування пирога за цим рецептом варто використовувати або стручок ванілі, або її екстракт. Також можна взяти ванілін, якщо вам з ним буде легше працювати. Важливо лише, щоб смак готового крему був дуже насиченим. Ваніль повинна добре відчуватися. Але з нею потрібно бути акуратним, щоб не переборщити.
Як спекти вишневий пиріг з ванільним кремом
Готовий крем для пирога необхідно залишити для остигання. Оскільки існує ризик, що він може обсохнути, варто взяти харчову плівку. Накрийте нею крем, викладений у глибоку ємність. Важливо, щоб між плівкою і ванільною масою не залишалося вільного простору.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 130 гр.
- Дріжджі 20 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Крохмаль кукурудзяний 35 гр.
- Ванілін за смаком
- Масло вершкове 80 гр.
- Лимонна цедра 10 гр.
- Заливаємо свіжі дріжджі 200 мл теплого молока. Всипаємо 80 г цукру. Добре перемішуємо.
- Всипаємо пшеничне борошно і сіль. Додаємо 1 яйце, розм’якшене вершкове масло та терту цедру лимона.
- Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та прибираємо у тепло на 30 хвилин.
- В окремій ємності змішуємо кукурудзяний крохмаль зі 100 мл молока. Добре перемішуємо.
- Вливаємо в сотейник із товстим дном 200 мл молока. Вирушаємо на вогонь. Додаємо 50 г цукру та ванілін. Перемішуємо віночком. Вливаємо крохмальну суміш. Варимо до загусання, активно помішуючи. Накриваємо плівкою і даємо охолонути.
- Робочу поверхню припиляємо борошном. Розкочуємо на ній тісто в тонкий пласт. Змащуємо його кремом, рівномірно розподіляючи.
- Розрізаємо тісто на довгі смужки. Викладаємо зверху вишеньки.
- Кожну смужку згортаємо в рулет. Потім викладаємо її на другу смужку. Загортаємо перший рулет на другий. Продовжуємо ті ж дії.
- Викладаємо заготовку з тіста у форму для запікання, застелену пергаментом . Накриваємо рушником. Залишаємо на 10 хвилин.
- Викладаємо зверху вишню. Збиваємо яйце та змащуємо ним майбутній пиріг. Відправляємо його у розігріту до 180 градусів на 35–40 хвилин.
Апетитний пиріг з ягодами готовий! Посипте його цукровою пудрою та презентуйте гостям. Вони будуть захоплені таким розкішним десертом і неодмінно попросять рецепт. А вам подобається випічка з вишнею?