Вишневий пиріг з ванільним кремом

Думаєте, що ж такого приготувати до чаю? Вишневий пиріг з ванільним кремом – чудовий вибір! Цей невагомий десерт з повітряним тістом і легкою ягідною кислинкою однозначно підкорить вас своїм смаком. Для приготування пирога за цим рецептом варто використовувати або стручок ванілі, або її екстракт. Також можна взяти ванілін, якщо вам з ним буде легше працювати. Важливо лише, щоб смак готового крему був дуже насиченим. Ваніль повинна добре відчуватися. Але з нею потрібно бути акуратним, щоб не переборщити.

Як спекти вишневий пиріг з ванільним кремом

Готовий крем для пирога необхідно залишити для остигання. Оскільки існує ризик, що він може обсохнути, варто взяти харчову плівку. Накрийте нею крем, викладений у глибоку ємність. Важливо, щоб між плівкою і ванільною масою не залишалося вільного простору.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Заливаємо свіжі дріжджі 200 мл теплого молока. Всипаємо 80 г цукру. Добре перемішуємо.
  • Всипаємо пшеничне борошно і сіль. Додаємо 1 яйце, розм’якшене вершкове масло та терту цедру лимона.
  • Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та прибираємо у тепло на 30 хвилин.
  • В окремій ємності змішуємо кукурудзяний крохмаль зі 100 мл молока. Добре перемішуємо.
  • Вливаємо в сотейник із товстим дном 200 мл молока. Вирушаємо на вогонь. Додаємо 50 г цукру та ванілін. Перемішуємо віночком. Вливаємо крохмальну суміш. Варимо до загусання, активно помішуючи. Накриваємо плівкою і даємо охолонути.
  • Робочу поверхню припиляємо борошном. Розкочуємо на ній тісто в тонкий пласт. Змащуємо його кремом, рівномірно розподіляючи.
  • Розрізаємо тісто на довгі смужки. Викладаємо зверху вишеньки.
  • Кожну смужку згортаємо в рулет. Потім викладаємо її на другу смужку. Загортаємо перший рулет на другий. Продовжуємо ті ж дії.
  • Викладаємо заготовку з тіста у форму для запікання, застелену пергаментом . Накриваємо рушником. Залишаємо на 10 хвилин.
  • Викладаємо зверху вишню. Збиваємо яйце та змащуємо ним майбутній пиріг. Відправляємо його у розігріту до 180 градусів на 35–40 хвилин.

Апетитний пиріг з ягодами готовий! Посипте його цукровою пудрою та презентуйте гостям. Вони будуть захоплені таким розкішним десертом і неодмінно попросять рецепт. А вам подобається випічка з вишнею?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь