Шулюм з баранини в каструлі в домашніх умовах

Шулюм із баранини, як традиційної м’ясної складової страви, у каструлі в домашніх умовах готується просто. У цьому рецепті беремо ногу молодого баранця, у якої частину м’яса відокремлюємо для інших цілей, наприклад, шашлику. З овочів додамо тільки картоплю, приправи та зелень. Інгредієнтів мінімум, але страва буде з простим і натуральним смаком.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 40 хвДрук
  • Баранину (кістку ноги із залишками м’яса) промийте, помістіть у каструлю для варіння супу і залийте 3 літрами холодної води. Після закипання видаліть пінку, покладіть в бульйон лавровий лист з очищеною цибулею і запашним перцем, додайте сіль за смаком і варіть баранину 2 години на маленькому вогні та під кришкою.
  • Після цього часу у вас буде дуже наваристий бульйон і м’ясо легко відокремиться від кістки. Цибуля та лавровий лист з перцем з бульйону видаліть. Баранину перекладіть на тарілку.
  • Картоплю очистіть від шкірки, промийте і розріжте на великі шматки. Перекладіть її в бульйон і поваріть ще 20 хвилин до повної готовності.
  • У відвареної баранини видаліть кістки, а м’ясо розділіть руками на невеликі шматочки.
  • Підготуйте часник та зелену кінзу. Їх можна покласти в зварений суп, але краще додати до тарілки, буде смачніше. Шулюм спробуйте та смак відкоригуйте, якщо потрібно.
  • У порційні супові тарілки розкладіть шматочки відвареної баранини і розлийте бульйон з картоплею. У кожну тарілку додайте подрібнений часник з кінзою і чорним перцем, а кількість їх визначте на свій смак.

Приготований в каструлі шулюм з баранини сервіруйте до столу тільки гарячим. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь