Свинячий бульйон у домашніх умовах виходить дуже апетитним, наваристим і ароматним. Такий продукт стане ідеальною основою для ваших яскравих супів або інших страв. Обов’язково спробуйте приготувати за перевіреним покроковим рецептом. Вийде навіть у новачків!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Лист лавровий 1 шт.
- Гвоздика 2 шт.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Сіль 1 ч.л.
- Лавровий лист за смаком
Кроки
- Промиваємо свинину і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо у велику каструлю.
- Вливаємо у каструлю з м’ясом воду. Ставимо на плиту.
- Доводимо до кипіння на великому вогні.
- У процесі прибираємо пінку шумівкою.
- Проварюємо м’ясо на помірному вогні 10 хвилин.
- Зливаємо воду і промиваємо відварене м’ясо.
- Свинину знову кладемо в каструлю. Сюди ж відправляємо очищену цибулю, часник, горошини перцю та лавровий лист.
- Заливаємо продукти водою, знову доводимо до кипіння і варимо 1,5-2 години.
- За 10 хвилин до готовності додаємо сіль і мелений перець. Готовий бульйон проціджуємо.
Ароматний свинячий бульйон у домашніх умовах готовий. Можна пробувати!