Стейк зі свинини можна готувати без олії на сковороді з антипригарним покриттям, а також можна використовувати сковороду-гриль. Це дозволяє приготувати натуральне блюдо, без зайвого жиру, але в той же час соковите і ніжне.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 2 стейки
- Розмарин 1 гілка
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- М’ясо помийте і просушіть паперовими рушниками.
- Накрийте м’ясо харчовою плівкою і трохи відбийте його кухонним молоточком.
- Стейки змастіть невеликою кількістю оливкової олії.
- Натріть м’ясо сіллю і спеціями, посипте голочками розмарину.
- Розігрійте сковороду-гриль, викладіть на неї м’ясо. Смажте стейки з одного боку на сильному вогні 1 хвилину. Потім переверніть стейки і обсмажте 1 хвилину з іншого боку.
Зменшіть вогонь і продовжуйте смажити м’ясо 8-10 хвилин, перевертаючи його кожні 2 хвилини. Готове м’ясо викладіть на тарілку і дайте йому відпочити 5 хвилин. Подавайте стейки з гарніром з картоплі або інших овочів.