Замість свіжих ягід для повноти смаку в ватрушках з сиром нерідко використовують повидло. Воно надає випічці цікавий смак і не вимагає підвищеної кількості цукру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто дріжджове 500 гр.
 - Кисломолочний сир 9% 250 гр.
 - Сметана 30% 2 ст. л.
 - Цукор-пісок 2 ст. л.
 - Цукор ванільний 10 гр.
 - Борошно пшеничне 1 ст. л.
 - Масло вершкове розтоплене 1 ст. л.
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Вода 1 ст. л.
 - Повидло ягідне або яблучне за смаком
 
Кроки
- Здобне тісто поділяють на 12 шматочків, з кожного зліпити кульки, які поміщають на деко з пергаментом.
 - Зверху кульки тіста накриваються харчовою плівкою і піднімаються протягом години.
 - У підходящій за обсягом – краще глибокій— посуді змішати сир з маслом і сметаною, гарненько збити блендером або міксером, а потім додати в сирну масу обидва види цукру і трохи борошна.
 - Кожну кульку тіста перетворити в невелику корж з поглибленням посередині, куди викласти начинку з сиру. Тісто по периметру, не чіпаючи начинку, змастити яйцем, яке попередньо збивають з невеликою кількістю чистої води.
 - Ватрушки поставити в духову шафу для випікання протягом 20 хвилин, попередньо нагрів його до 175 градусів.
 
Дістати випічку, дати їй охолонути і покласти в середину кожної ватрушки трохи повидла. Приємного апетиту!

