Нарізані яблука змішуються з корицею, лимонною кислотою і цукром. Далі вони запікаються в духовці 25 хвилин при 200 градусах. Потім цукати перекладаються на інший лист, накриваються марлею і сушаться на свіжому повітрі протягом 2-3 днів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1 кг.
- Кориця 1 ст. л.
- Кислота лимонна 1 ч. л.
- Цукор-пісок 400 гр.
Кроки
- Для початку яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо їх на паперовому рушнику, вирізаємо серцевину і нарізаємо тонкими пластинками по 2-3 мм завтовшки.
- Далі перекладаємо яблука в глибоку ємність, додаємо до них мелену корицю і добре все перемішуємо.
- Слідом насипаємо лимонну кислоту і знову перемішуємо.
- В кінці засипаємо яблука 300 гр. цукрового піску і акуратно все перемішуємо. При приготуванні цукатів найкраще підійде тростинний цукор, але якщо його немає, то підійде звичайний.
- Викладаємо яблука на деко і злегка утрамбовуємо їх. Духовку розігріваємо до 200 С і відправляємо туди наші майбутні цукати на 25 хвилин.
- Через цей час дістаємо деко і даємо яблукам охолонути при кімнатній температурі.
- Тепер беремо інше деко, застеляємо його пергаментним папером і присипаємо дно цукровим піском, що залишився. За допомогою шумівки викладаємо туди яблука, злегка присипаємо їх цукром і накриваємо марлею.
- Даємо деку з яблуками постояти на свіжому повітрі в сонячному місці 2-3 дні.
- Через цей час перекладаємо готові цукати в скляну ємність і зберігаємо при кімнатній температурі в сухому, темному місці.
Подаємо їх до столу разом з гарячим чаєм або використовуємо в приготуванні випічки. Приємного апетиту!