Як приготувати цукати з яблук в духовці

цукати з яблук

Нарізані яблука змішуються з корицею, лимонною кислотою і цукром. Далі вони запікаються в духовці 25 хвилин при 200 градусах. Потім цукати перекладаються на інший лист, накриваються марлею і сушаться на свіжому повітрі протягом 2-3 днів.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
72 год 20 хвДрук
  • Для початку яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо їх на паперовому рушнику, вирізаємо серцевину і нарізаємо тонкими пластинками по 2-3 мм завтовшки.
  • Далі перекладаємо яблука в глибоку ємність, додаємо до них мелену корицю і добре все перемішуємо.
  • Слідом насипаємо лимонну кислоту і знову перемішуємо.
  • В кінці засипаємо яблука 300 гр. цукрового піску і акуратно все перемішуємо. При приготуванні цукатів найкраще підійде тростинний цукор, але якщо його немає, то підійде звичайний.
  • Викладаємо яблука на деко і злегка утрамбовуємо їх. Духовку розігріваємо до 200 С і відправляємо туди наші майбутні цукати на 25 хвилин.
  • Через цей час дістаємо деко і даємо яблукам охолонути при кімнатній температурі.
  • Тепер беремо інше деко, застеляємо його пергаментним папером і присипаємо дно цукровим піском, що залишився. За допомогою шумівки викладаємо туди яблука, злегка присипаємо їх цукром і накриваємо марлею.
  • цукати з яблук
    Даємо деку з яблуками постояти на свіжому повітрі в сонячному місці 2-3 дні.
  • Через цей час перекладаємо готові цукати в скляну ємність і зберігаємо при кімнатній температурі в сухому, темному місці.

Подаємо їх до столу разом з гарячим чаєм або використовуємо в приготуванні випічки. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь