Пампушки на дріжджах, смажені на сковороді — це ніжні та пухкі ласощі, які підкорюють своїм смаком з першого шматочка. Ці маленькі кулінарні шедеври, золотисті ззовні і м’які всередині, стануть чудовим доповненням до сімейного сніданку чи чаювання. Прості у приготуванні, вони швидко набудуть популярності серед вашої родини, даруючи затишок і насолоду кожному дню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Дріжджі сухі 1 ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 3 ст.
- Сметана 30% 100 гр.
Кроки
- Молоко трохи підігрівають і розводять в ньому дріжджі
- Потім в рідину кладуть сіль і цукор, розбивають яйце, вмішують половину масла, все борошно і готують тісто.
- Опару кладуть під рушник, щоб підійшла. Потрібно почекати 1 годину.
- Виросло в обсязі тісто обминають і вимішують, а потім ліплять з нього невеликі кульки, які потрібно злегка приплюснути. Товщина одержаної заготовки повинна бути близько 70 мм.
- У сковороді розігрівають олію, що залишилася і смажать на ній пампушки, поки ті не стануть золотистими.
- Щоб вони не вийшли занадто жирними, зайву олію можна прибрати, поклавши готові вироби ненадовго на паперовий рушник.
Перед подачею до столу, полийте кожну пампушку сметаною.