Пампушки відмінно поєднуються з солодким сметанним соусом, цукровою пудрою або джемом. Пампушки на молоці готують з тіста на дріжджах і не шкодують рослинної олії, щоб вони підрум’янювалися з усіх боків.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 1 ст.
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Сухі дріжджі 1 ч. л.
 - Сіль 1 ч. л.
 - Цукор-пісок 1 ст. л.
 - Масло вершкове 2 ст. л.
 - Борошно пшеничне 2.5 ст.
 - Рослинна олія для смаження
 - Сметана 30% для подачі
 - Цукор-пісок для подачі
 
Кроки
- У підігрітому молоці розводять дріжджі, додають яйце, цукор, масло і сіль, все ретельно вимішують, потроху додаючи вказаний обсяг борошна.
 - Тісто потрібно ще раз гарненько вимісити, накрити рушником і дати підійти протягом години при кімнатній температурі.
 - Готове тісто нарізають шматочками, з яких катають невеликі за розміром кульки.
 - Кожену кульку перетворюють в корж, товщина якої повинна бути близько 3 см.
 - У розігрітій з олією сковороді смажать пампушки з обох сторін, а потім викладають в підходящий посуд.
 - Для сметанного соусу змішують цукор зі сметаною і перед подачею поливають готові вироби.
 


