Порадуйте близьких хрустким частуванням з апетитною м’ясною начинкою. Приготуйте домашні чебуреки на ніжному кефірному тісті. Готову страву подавайте з улюбленими соусами!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Кефір 150 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Для начинки:
- Фарш м’ясний 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Вливаємо кефір в глибоку миску і сюди ж розбиваємо куряче яйце. Розмішуємо до однорідності.
- У масу просіваємо борошно і додаємо сіль. Знову починаємо розмішувати.
- Коли тісто стане більш густим, викладаємо його на стіл і починаємо вимішувати руками.
- Тривало розминаємо тісто руками, поки з нього не вийде пишний і щільний ком.
- Підготуємо і начинку. У розморожений м’ясний фарш додаємо сіль, перець і подрібнену цибулю. Розмішувати.
- Тісто поділяємо на невеликі шматки, потім розгортаємо їх в тонкі пластинки. Вирізаємо з продукту рівні кола.
- На половинку кожного кола тонким шаром викладаємо м’ясну начинку. Складаємо продукт навпіл і скріплюємо краї виделкою.
- Нагріваємо з олією сковороду. Обсмажуємо чебуреки на помірному вогні до яскравої скоринки.
Викладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо його до столу. Готово!