Про користь сала для організму людини сказано дуже багато. Не позбавляйте себе задоволення з’їсти шматочок за обідом чи вечерею. І не помітите, як хвороби підуть, імунітет стане міцним, а енергії додасться. Якщо не завжди хочеться їсти продукт у чистому вигляді, розповідаю, як готується намазка із сала!
Ви можете вибрати на ринку найдешевше тонке сало. Зазвичай це обрізки, які зговірливі продавці із задоволенням віддають мало не за безцінь. Вони добре підійдуть для приготування намазки на хліб. М’ясо можна брати будь-яке: курку, свинину, яловичину. Це можуть бути як повноцінні шматочки, так і залишки інших страв.
Як готується ситна намазка із консервованого сала на хліб
Консервоване сало врятує вас, коли потрібно буде подати на стіл смачні та ароматні бутерброди. Така закуска підійде і на свято, і на додаток до звичайного буденного супу. Урізноманітнити смак намазки можна за допомогою часнику, спецій та зелені.
- Сало свиняче 2.5 кг.
- М’ясо 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для овочів 80 гр.
- Тонке сало пропустіть через м’ясорубку разом із м’ясом, морквою та цибулею.
- Додайте приправи для овочів, сіль та перець. Добре перемішайте інгредієнти.
- Наповніть банки приготовленою намазкою та закрутіть кришки.
- Застеліть каструлю рушником, поставте банки та залийте їх водою. Доведіть воду до кипіння та варіть на повільному вогні 2 години.
- Дістаньте банки, переверніть їх і залиште остигати.
Не переживайте, якщо після приготування консервованого сала у банках продукт розшарується. Це означає, що ви все зробили правильно. Закуску можна приготувати і в духовці, але тоді вона буде суха. Намазуйте сало на хліб, грінки чи тости. Смачного!