За пропонованим рецептом ви можете приготувати ще один дієтичний десерт – печиво з вівсяних пластівців з яблуком. Воно буде набагато смачніше придбаного в магазині. Смак печива можете урізноманітнити додаванням сухофруктів і горіхів, але базовими інгредієнтами як і раніше залишаються вівсянка і яблука.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці 1.5 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Яблуко 1 шт.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Пекарський порошок 1 пакетик
- Масло вершкове 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
Кроки
- Розм’якшіть при домашній температурі вершкове масло, додайте до нього цукор і цю суміш добре розітріть.
- Потім розбийте в неї яйце і перемішайте.
- Пшеничне борошно просійте на сито. Насипте борошно і вівсяні пластівці в чашу блендера і на максимальній швидкості подрібніть в однорідне борошно.
- Отриману муку пересипте до суміші масла і цукру, всипте пакетик пекарського порошку і замісіть однорідне тісто.
- Яблуко почистіть від шкірки, серцевини і насіння і подрібніть на великій терці. Якщо яблуко соковите, то відіжміть сік. Покладіть натерте яблуко в тісто і ще раз перемішайте. Якщо тісто не густе, то насипте трохи борошна.
- Ємність з тістом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
- Деко для випічки застеліть спеціальним папером або фольгою і трохи присипте борошном.
- З приготованого тіста сформуйте навеликі кульки і покладіть на деко на відстані 2 см між ними, інакше печиво склеїться і втратить форму.
- Випікайте печиво при 180° C протягом 25 хвилин. Готовність його визначається по появі коричневої скоринки.
Приготоване печиво остудіть, і подавайте до чаю.