Апетитне шоколадне пісочне печиво готується так само просто, як і звичайне печиво. Воно дуже ніжне, смачне і дивно приємно пахне шоколадом. Спробуйте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Маргарин вершковий 150 гр.
- Цукор-пісок 80 гр.
- Ванільний цукор ½ пакетика
- Шоколад 8 ст. л.
- Розпушувач для тіста 1 ч. л.
- Сіль кухонна 1 щіпка
Кроки
- Свіжий вершковий маргарин порубайте і відкладіть кубики маргарину в сторону, танути при кімнатній температурі. Він повинен стати м’яким і податливим.
- З’єднайте цукор, курячі яйця і ванільний цукор в чаші міксера і збивайте до пишної піни. Потім поступово додавайте кубики підталого маргарину в суміш і продовжуйте збивати основу для пісочного тіста.
- Борошно потрібно з’єднати з сіллю, розпушувачем і шоколадом, перемішати. Цю частину інгредієнтів потрібно ретельно просіяти в миску з основою для тіста, після чого акуратно і ретельно вимісити гладке пісочне тісто.
- З отриманого пісочного шоколадного тіста сформуйте кулю і приберіть його в поліетиленовий пакет або в харчову плівку. Кулю помістіть в холодильник хвилин на двадцять – тоді її буде легше розкачати.
- З тіста розкачайте тонкий рівномірний пласт, приблизно в п’ять міліметрів завтовшки.
- Пласт розгортайте на пекарським папері або припорошеної борошном обробної поверхні.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і почніть готувати печенюшки.
- З тіста виріжте печиво, скориставшись чашкою або формочками для різання печива. Покладіть печиво на пекарський папір, який, у свою чергу, покладіть на деко в гарячу духовку.
- Випікайте печиво при температурі 180 градусів протягом двадцяти хвилин до повної готовності, а щойно виймайте ласощі з духовки – остудіть його, перед тим як подати до столу.