Для більшості людей молочний суп – це солодке блюдо, яке частіше готують з макаронами або рисом. Ми пропонуємо приготувати більш цікавий варіант молочного супу з картоплею. Такий молочний суп здорово урізноманітнює ваш раціон.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Молоко коров’яче за смаком
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Вода для варіння картоплі
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Картоплю очистіть, помийте, наріжте великими часточками. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою і зваріть до готовності.
- Коли картопля буде готова, злийте картопляний відвар в окрему ємність, він стане в нагоді пізніше. Розімніть картоплю в пюре.
- Очистіть цибулю і моркву. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю і моркву на олії до м’якості, потім перекладіть зажарку до пюре.
- У каструлю влийте молоко, доведіть його до кипіння і розбавте картопляним відваром в пропорції 1 до 1. Після цього влийте молочну суміш в картопляне пюре. Додайте в пюре стільки рідини, щоб отримати суп бажаної консистенції. У молочний суп додайте подрібнений часник і зелень.
Молочний суп з картоплею готовий, можна розливати його по тарілках і подавати до столу.