Класичний холодець зі свинячих ніжок в домашніх умовах

Для приготування цієї неймовірно смачної страви вам будуть потрібні тільки найпростіші і доступні продукти, але готовий результат перевершить всі ваші очікування. Хоча для приготування холодцю зі свинячих ніжок вам доведеться витратити деяку кількість часу, все одно блюдо готується дуже просто. Настільки просто, що з ним впораються навіть початківці кулінари.

Інгредієнти
Порції: +8
На порцію
Калорії: 65 ккал
Білки: 5.4 г
Жири: 4.8 г
Вуглеводи: 0.3 г
Кроки
5 год 0 хвДрук
  • Отже, приступаємо до приготування цієї чудової, ситної і поживної страви. Підготуйте всі необхідні продукти.
  • Що при погляді на холодець насамперед кидається в очі? Правильно, ніжне і прозоре як сльоза желе. Щоб домогтися цієї чистоти і прозорості, вам потрібно спочатку як слід промити м’ясо курки і свинячі ніжки. Потім складіть вимите м’ясо в каструлю і залийте холодною водою таким чином, щоб вода повністю покривала м’ясо. Буде дуже добре, якщо м’ясо простоїть у воді всю ніч (або хоча б годин 8).
  • Вранці злийте воду з каструлі і знову промийте м’ясо в проточній воді. Тепер розріжте курячу тушку на порційні шматочки і складіть все м’ясо знову в каструлю. Поставте каструлю на сильний вогонь і почекайте, поки вода в каструлі закипить.
  • Коли вода як слід, закипить, злийте перший бульйон, промийте каструлю і м’ясо, знову залийте водою і поставте на плиту. Коли вода знову закипить, обов’язково знімайте пінку, що утворюється за допомогою шумівки або сита, в іншому випадку домогтися прозорості бульйону у вас не вийде. Прикрийте каструлю кришкою, залишивши невелику щілину, і зменшіть вогонь. Бульйон не повинен сильно вирувати і витікати з каструлі, має бути лише невелике періодичне побулькування. Нехай м’ясо провариться, таким чином, близько 3 годин.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і сполосніть холодною водою. Моркву також очистіть за допомогою овочечистки від шкірки і вимийте в холодній воді, щоб прибрати залишки землі і піску. Покладіть очищені овочі цілком в каструлю до м’яса і продовжуйте варити ще протягом 2-3 годин.
  • Часник очистіть від лушпиння і сполосніть під краном. Приблизно за півгодини до закінчення варіння холодцю, додайте в каструлю зубчики часнику, промитий лавровий лист, сіль і перець горошком.
  • Після закінчення варіння потрібно відокремити м’ясо від бульйону.
  • Процідіть бульйон через сито (можна ще додатково прокласти сито марлею), а м’ясо поставити остуджувати.
  • Коли м’ясо стане теплим, можна приступати до поділу його на волокна. Будьте обережні, стежте, щоб кістки не потрапили в готову страву.
  • Тепер потрібно розкласти подрібнене м’ясо по ємностях, в яких буде застигати холодець. Залийте м’ясо бульйоном. Форми з готовим холодцем приберіть на кілька годин в холодильник.

Перед подачею на стіл можна опустити форми з холодцем в теплу воду на кілька хвилин, тепер їх можна легко дістати з ємності, трохи підчепивши лопаткою.

Приємного апетиту вам і вашим гостям!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь