Запорука ідеального сніданку і приємного початку дня – яйце пашот, стиглий авокадо і цільнозерновий хліб. Це поєднання наповнить вас не тільки великою різноманітністю смаків, але і великою кількістю білка, насичених рослинних жирів і повільних вуглеводів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб цільнозерновий 1 скибочка
- Авокадо ½ шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сік лимонний ½ ч. л.
- Паприка копчена 1 щіпка
- Кунжут (насіння) ½ ч. л.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Скибочку цільнозернового хліба підсушуємо в тостері або на сухій сковороді з двох сторін.
- М’якоть половинки авокадо нарізаємо пластинками середньої товщини.
- Отримані слайси розминаємо виделкою до консистенції пюре і заправляємо оливковою олією, лимонним соком, приправляємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, а також додаємо кунжут, попередньо обсмажений до рум’яності на сухій сковороді (рекомендується залишити трохи кунжуту для прикраси).
- Одне яйце розбиваємо в глибоку піалу.
- У каструлі доводимо воду до кипіння, вливаємо оцет і прибираємо з вогню. Коли процес бурління припиниться – робимо полум’я мінімальним і повертаємо тару на плиту. Віночком розмішуємо воду, щоб по центру утворилася воронка – вливаємо яйце і коли білок схопиться, акуратно мішаємо, щоб уникнути пригорання.
- Готове яйце пашот виловлюємо шумівкою і занурюємо в ємність з прохолодною водою – ця маніпуляція дозволить нам зупинити процес термічної обробки і «змити» надлишки оцту. Після, обережно перекладаємо яйце на паперовий рушник, щоб зайва вода стекла.
- Приступаємо до збірки. На скибочку хліба щедро намазуємо пасту з авокадо, поверх – яйце пашот. Приправляємо верхівку сіллю, чорним перцем і насінням кунжуту, що залишилося.
Перед тим, як подавати апетитне блюдо до столу, трохи надрізаємо яйце, щоб жовток красиво стікав.
Приємного апетиту!