Легкий, ароматний, а головне – смачний суп, приготований на курячому бульйоні з додаванням вермішелі і овочів. Таке перше блюдо дозволить насититися до самого вечора і не витрачатись на сухі перекушування. Завдяки картоплі, макаронам і наваристому бульйону – блюдо виходить дуже ситним, але менш калорійним, ніж супи, приготовані на основі іншого м’яса.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 500 гр.
- Картопля 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Морква 150 гр.
- Вермішель 150 гр.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Приготуємо бульйон – курку розрізаємо на досить великі шматки, заливаємо двома з половиною літрами холодної води і на середньому вогні доводимо до кипіння.
- Варимо близько 25-30 хвилин, постійно знімаючи піну – для прозорості.
- Приступимо до підготовки овочів. Цибулю “звільняємо” від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком.
- Морквину очищаємо і натираємо на середній або крупній тертці.
- З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо брусочками середньої товщини.
- Для засмажки розпжаоюємо кілька ложок рослинної олії і пасеруємо цибулю близько 4-5 хвилин до прозорого кольору.
- Після засипаємо моркву, гарненько перемішуємо і продовжуємо підготовку ще 5 хвилин.
- Поки ми займалися овочами – приготувався бульйон. М’ясо обережно виймаємо і залишаємо остигати, а в киплячий бульйон засипаємо нарізану картоплю.
- Слідом відправляємо ароматну зажарку і варимо 15 хвилин.
- Курку відокремлюємо від кісток і нарізаємо або руками розбираємо на волокна.
- Подрібнене м’ясо повертаємо в каструлю.
- Коли суп майже готовий – всипаємо вермішель і ретельно розмішуємо, для того, щоб нічого не злиплося. Варимо згідно з інструкцією на упаковці з вермішеллю. На свій смак досолюємо і перчимо.
Як тільки макарони зварилися – знімаємо з плити і розливаємо по піалах.
Перед подачею прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і пригощаємо близьких.
Приємного апетиту!