Відмінний рецепт швидкого приготування маринованої капусти. До вживання вона буде готова вже через 10 годин, а смак виходить приємний і кисло-солодкий. Даний рецепт розрахований на 3-х літрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2 кг.
- Морква 1 шт.
- Часник 3 зубці
- Лавровий лист 3 шт.
- Коріандр 1 ч. л.
- Цукор-пісок ½ ст. л.
- Оцет столовий 9% ½ ст. л.
- Рослинна олія ½ ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Вода 1.5 ст. л.
Кроки
- Нарізаємо капусту середніми за розміром шматочками.
- Очищаємо моркву і часник. Нарізаємо їх невеликими шматочками.
- Викладаємо капусту в банку, пересипаємо її часником, морквою, коріандром і шматочками лаврового листа.
- Таким чином, заповнюємо всю банку.
- Приступаємо до маринаду. Доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, сіль і рослинну олію. Доводимо суміш до кипіння і далі варимо її на слабкому вогні близько 3 хвилин. Вливаємо оцет, знову доводимо рідину до кипіння і відразу вимикаємо вогонь.
- Заливаємо маринадом капусту, поки він ще не охолов.
- Прикриваємо банку кришкою і залишаємо її остигати. Коли капуста охолоне до кімнатної температури, закриваємо кришку і поміщаємо капусту в холодильник.
Після закінчення 10 годин капуста остаточно замаринується і буде готова до зберігання і вживання.
Приємного апетиту!