Варення з цілих ягід суниці зберігає більше аромату і цікаву консистенцію, коли свіжі ягідки плавають в цукровому сиропі. Його добре використовувати для приготування напоїв або додавати до молочних продуктів і десертів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 1 кг.
- Цукор-пісок 900 гр.
- Лимон 2 шт.
Кроки
- Ягідки перебираємо, щоб позбутися від недозрілих або зіпсованих. Хвостики, травинки і листочки видаляємо.
- Перекладаємо суницю в підходящий посуд і, засипавши зазначеною кількістю цукру, залишаємо на кілька годин, щоб ягоди почали пускати сік.
- Ставимо ємність з ягідною масою на вогонь, додаємо до суниці сік двох лимонів, дуже акуратно перемішуємо, щоб не порушити цілісність ягід, і нагріваємо на повільному вогні.
- Кип’ятимо варення близько 15 хвилин, періодично знімаючи з’являється пінку.
- Готове варення перекладаємо в підготовлені баночки, щільно закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці після того, як заготовки охолонуть.