Покроковий рецепт приготування варення з суниці з хвостиками

Деякі готують варення з суниці з плодоніжками, вважаючи, що вони надають заготівлі особливий аромат і не впливають на смакові якості варення. Для зайнятих господинь такий варіант можна вважати оптимальним: не потрібно витрачати на це додатковий час.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Ягідки уважно перебрати, щоб видалити незрілу суницю або сміття. Плодоніжки залишити.
  • Пюрирувати ягоди в блендері до однорідного стану.
  • Змішати масу з половиною цукру і залишити на пару годин, накривши тканиною.
  • Після цього поставити ємність з ягідною масою на плиту, додати цукор, що залишився перемішати масу і включивши середній вогонь, довести її до кипіння, помішуючи і прибираючи пінку. Потім зменшити вогонь до мінімуму і кип’ятити близько 5 хвилин. Дати охолонути і повторити процедуру ще 2 рази.
  • Готове варення розкласти по чистим і сухим баночках.

Таку заготовку можна додавати при приготуванні випічки або їсти з морозивом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь